Concert House “Auditorium Bolzano”

Harmonious double play: LASA BIANCO®™ and LASA VENATO®™ provide for special notes

In 1999, the South Tyrolean Provincial Administration took over the old "Augusteo" cinema in Bolzano’s Dante Street, which had already been closed at the end of the 1980s. After an elaborate and comprehensive reconstruction and renovation plan, a new and elegant concert hall with intoxicating acoustics and a magical atmosphere was created in the South Tyrolean capital on the edge of the old town. Lasa Marmo made a major contribution to this by producing the noble finishing material for the foyer of the new concert hall “Auditorium Bolzano” (“Konzerthaus Bozen”). The floor slabs for the entrance hall were supplied in LASA BIANCO ORTLES® and LASA VENATO CEVEDALE®. The steps are laid in LASA BIANCO ORTLES® while the walls were given a special touch with LASA VENATO CEVEDALE®. The surfaces for the floor slabs and stair treads were sanded, while the surfaces for the wall cladding were polished.

Project Information

Bozen/Bolzano, Italy, 1999

Product:Entrance area, floors in Lasa Bianco Ortles and Lasa Venato Cevedale. Treads in Lasa Bianco Ortles, wall covering in Lasa Venato Cevedale.
Surface:Entrance area, floors and treads honed, wall covering polished.
Photos:Auditorium Bolzano, photo © Seehauser

LASA Bianco Ortles®™
LASA Venato Cevedale®™